Udtalelse fra HF-Elever

Evaluering af åndedrætstræning
– Lærer har udspurgt HF-eleverne

Jeg spørger til selve åndedrætstræningen

Respons

Elev 1:
Meget ud af det. Øjenåbner. Åndedrætstræning var på en anden måde, det kan rykke noget. Andre metoder. God guidning, trin for trin. Træk vejret ud til siderne gav noget. Begyndt at praktisere det.

Elev 2:
Har brugt det siden med gavn og i forhold til eksamen. Det hjalp. Det sidder fast. Det fysiologiske gav god mening og at der blev fokuseret på det biologiske/videnskabelige, at følelser er forbundet med kroppen.

Elev 3:
Brugt det meget i pressede situationer, givet ro når man skal sove.

Elev 4:
God til at guide igennem det. Marie anerkender det som kommer og god til at forklare at det er ok, det der kommer. Behagelig person. God til at se alle.

Jeg spørger til de voldsomme reaktioner efter meditationen

Elev 1:
Men det var ok, fordi hun forklarede hvorfor det skete, gjorde det til at holde til. At det ikke er farligt at føle noget.

Det ubehagelige var at jeg ikke kunne stoppe det igen. Men jeg gav mig selv lov til at være i det, at være ked af det. Det tog et par dage

Elev 2:
Meget ubehageligt mens det stod på, bagefter havde jeg det mærkeligt og var hypet, det føltes som om alarmberedskabet/spændtheden blevet løsnet efter 12 år! Var glad og havde energi, hvor jeg normalt ikke har det.  Fik det så godt. Det føles som om at noget i ryggen er blevet bedre. Første gang at jeg blev hjulpet igennem et angstanfald. Følte stor tryghed ved Marie, følte hun havde mig.
At fortælle kroppen, at det er ok at man ryster når man har et anfald.

Elev 3: Meget rar oplevelse, hårdt, dejligt at give slip. Trygge omgivelser. Godt med angststrategiredskaber og ord på hvad der foregår.
At fortælle kroppen, at det er ok at man ryster når man har et anfald.

Elev 4:
Jeg var meget rolig bagefter, fik det bedre også om aften, var ikke i panik som før

Alle eleverne:
Angsten for angsten forsvinder og vi får mere tro på, at man kan komme væk fra angst. 3 af eleverne vil gerne deltage på Maries åndedrætstræning fremover. Og alle bad mig hilse Marie og sige tak og de følte sig meget trygge og hjulpet.