Har du fået et chok?

Når vi får et chok, så fryser vi i situationen. Situationer vi oplever som farlige, udløser vores flygt/kæmp/frys=spil død refleks, og oplever vi at vi ikke kan kæmpe eller flygte, så fryser vi. Det vil sige, at nervesystemet også ’fryser’ i oplevelsen, og tidsopfattelsen forskrues. I praksis betyder det, at når du tænker på din oplevelse, føles det som om du ER i den stadigvæk, med alle de følelser, der følger med. Kroppen har ikke forstået, at oplevelsen er overstået og derfor ikke er farlig længere. 

Spot et chok

Chok er en PLUDSELIG, VOLDSOM og UVENTET oplevelse, hvor du bevidst eller ubevidst føler dig truet på din eksistens.

Choksymptomer

Symptomerne på chok er mange, men de har alle det til fælles, at man er ’ude af sig selv’. Jo længere tid man går med chokket i kroppen, jo værre bliver symptomerne som regel, for chok går sjældent over af sig selv.

Lige efter chokket er opstået oplever man typisk uro, tankemylder, tidsforskydninger, manglende overblik og dårlig søvn, som med tiden kan udvikles til humørsvingninger, manglende overskud, udmattelse, kropsspændinger, hovedpiner og selvbebrejdelse. Efterhånden kan der opstå angst, depression, passivitet, manglende livsmod og skyld og skam over at man ikke bare ’kan tage sig sammen’ eller ’komme videre’. Men kroppen larmer for at beskytte dig; den har ikke forstået at faren er drevet over. 

Chok Release metoden

Med Chok Release metoden får vi blidt kroppen til at forstå, at faren er overstået og du er i sikkerhed. I terapien grounder vi dig først, så du er forankret i nuet, og så arbejder vi blidt med at arkivere oplevelsen ved hjælp af øjenbevægelser. Det fungerer faktisk på samme måde som REM-søvn, så med denne terapi kan vi noget, almindelig samtaleterapi IKKE kan – vi kan få adgang til underbevidstheden og arbejde der, mens du stadig er fuldt i kontrol. Efter terapien oplever du som regel opleve stor ro og afklarethed, du er lettet – men du kan også blive træt. Det er helt normalt, det er underbevidstheden og kroppen der arbejder.

Typisk tager det 1-3 sessioner at slippe et chok. Det gode ved denne terapi er, at den virker med det samme, så du kan komme videre i dit liv.

Skal vi tale om det?

’Almindelig’ samtaleterapi retter sig oftest mod at forstå og acceptere oplevelser rent kognitivt (altså med bevidstheden). Derfor kan man opleve at man taler og taler om en chokerende oplevelse uden at få det bedre. Desværre kan man også få det værre, fordi man træner hjernen i at opleve det voldsomme og ubehagelige igen og igen. Chok Release Terapien kan noget helt andet. Vi behøver ikke tale ret meget om oplevelsen, før jeg ved, hvor vi bør sætte ind – og så faciliterer jeg din krops naturlige arbejde med at slippe chokket. Resultatet er at du meget hurtigt får det bedre. 

Hvad kan behandles med Chok Release metoden?

Der ligger chok bag mange psykiske og fysiske symptomer, og det betyder at du ikke ‘skal lære at leve med det’. Forløsning af gamle chok kan kraftigt forbedre eller helt fjerne symptomer, så du er fri til at være dig selv igen.

Er du usikker på, hvad dine symptomer skyldes?

Det kan vi også arbejde med, for din underbevidsthed og din krop har altid svaret. Pointen er at finde ud af, hvad der skete FØR dine symptomer opstod. 

Her i listen finder du eksempler på ting vi kan arbejde med. Finder du ikke dit problem på listen? Kontakt mig alligevel! Hvis jeg ikke kan hjælpe dig, har jeg sikkert en i mit netværk, der kan.

  • Stress, angst og depression
  • Ulykker
  • Vold
  • Fødselstraumer
  • Smerter
  • Mobing
  • Fastlåste mønstre
  • Allergier

Vil du læse mere om Chok Release metoden? Så besøg   – https://nadiaferhat.com

Det er Nadia Ferhats side, og det er også hende, der har undervist og eksamineret mig, så jeg kan kalde mig Chok Release Master.