Træning af åndedrættet er noget, de færreste tænker over. Men der er RIGTIG mange fordele ved at kunne bruge sit åndedræt aktivt:  

Lær at bruge dit åndedræt, og på kort tid kan du blandt andet opnå

Astma & KOL

Har du astma? Rigtig mange astmatikere trækker vejret forkert eller for meget – det er en dårlig vane, og den kan ændres, så din astma forbedres og du får færre symptomer og forhåbentlig går ned i medicinforbrug. Vi arbejder især med at forlænge din udånding, holde vejret og øge din bevægelighed i brystkassen.

Har du KOL? Så har du sikkert fået at vide, at du bør træne dit åndedræt. Jeg lærer dig, hvordan du udnytter din lungekapacitet, så du kan fortsætte dit liv så uhindret som muligt. Du skal ud over åndedrætsøvelser regne med at arbejde med smidighed og udnyttelse af brystkassens bevægelsesmuligheder. Det er lettere end du tror!

Sig farvel til stress, angst og depression

Stress, angst og depression er naturlige følger af længere tids overbelastning. Bevidst brug af åndedrættet trækker dig hurtigt UD af hovedet og NED i kroppen, så du kan slappe af og fokusere igen. Det er simpelthen ikke muligt at have tankemylder, samtidig med at du fokuserer på dit åndedræt. Vi arbejder blidt med dit åndedræt og giver dit hoved ro, og gør dig venner med din krop igen. Lider du af angstanfald, lærer vi dig hvordan du kan stoppe dem og hurtigere finde ro, og hvor du finder ressourcerne, du ikke tror du har. Og hvordan du med tiden kan blive helt fri for din angst. Kombiner det eventuelt med Chok Release Terapi, så vi får fjernet årsagerne til din tilstand – så du ikke kommer derhen igen.

Åndedrætsøvelser og blid træning af kroppen er god hjælp på vejen tilbage til at blive dig selv igen. Vi kan sagtens arbejde sammen, uanset om du tager medicin eller ej.

Forbedring af psykisk og fysisk præstationsevne

Er du som mange andre træt, ufokuseret og irritabel? Vil du gerne præstere bedre på arbejde ved at koncentrere dig bedre og slappe hurtigere af? Det kan jeg hjælpe dig med. Gennem øvelser tilpasset dig og dit arbejde, kan vi hurtigt få dig op i gear igen – med øget energi og fokus. Og jeg kommer gerne ud på dit arbejde og lærer dig det.

Bedre træningsresultater

Hvis du er seriøs sportsudøver og ikke har arbejdet med dit åndedræt i træningen før, så er der meget at hente her. Du kan fx løbe hurtigere og længere, løfte tungere og restituere hurtigere. Modsat hvad mange tror, så træner du ikke automatisk åndedrættet optimalt når du arbejder hårdt fysisk. Vi finder specifikke øvelser du integrerer i din træning, så du træner åndedrætsmusklen og musklerne omkring ribben, brystkasse og bækken, ligesom vi øger din smidighed i brystkasse og skuldre.

Smerter

Smerter kan både sidde bestemte steder som i ryg og nakke, – og de kan være over det hele som i fx fibromyalgi. Uanset om dine smerter er det ene eller det andet, kan vi mindske dem, så din livskvalitet øges og du kan bevæge dig frit igen.

Bivirkninger

Når du begynder at arbejde med åndedrættet, er der en række bivirkninger: Du sover bedre, snorker mindre, får en bedre kropsholdning og bedre bevægelighed i overkroppen, samt færre smerter og muskelspændinger i ryg og nakke. Og så er der selvfølgelig den generelle afslapning og bedre fordøjelse. 

Skal jeg ikke lære dig at bruge åndedrættet til din fordel, hver dag, altid? 

Referencer

Jeg har været heldig at få lov at arbejde med en række søde mennesker med vidt forskellige problematikker. De har fx oplevet chok efter fyring, mobning, fastlåste mønstre, smerter, angst, PTSD, depression, astma, følelser af stress og prokrastination. Jeg glæder mig til at arbejde med dig også.