Jeg har arbejdet med Marie Brandtoft, da jeg har haft problemer med stress gennem arbejdet.

Arbejdet har både fysisk og mentalt været med til at forårsage muskelspændinger
som generelt har været til stor gene for min dagligdag.

Gennem Marie, blev jeg opmærksom på, hvordan stressende situationer ofte helt kunne undgås, hvis jeg bare engang imellem fokuserede på at trække vejret.

På samme tid har vi arbejdet en del med at løsne op i muskelspændinger gennem en fusion af stræk -og vejrtrækningsøvelser, hvilke med stor glæde er blevet unødvendige senere, som de generelle øvelser er blevet en tilpasset del af min hverdag.

Marie er naturlig at arbejde sammen med og tilpasser møderne, ud fra de problemer du står overfor. Dette har ikke bare hjulpet mig af med mine muskelspændinger, men har også i højere grad lært mig, hvordan jeg undgår at lade mig påvirke af stressende situationer som eks. eksaminer og afleveringsfrister, hvorved jeg kan yde mere.

Marie Brandtoft har derfor mine bedste anbefalinger.
Christian
Jeg har igennem 6 mdr fået hjælp til afspænding af min krop med flere fysiske skader Og ptsd grundet en ulykke. Jeg får spændinger i kroppen grundet det stress ptsd giver. Jeg har fået læren om hvordan kroppen hænger sammen med det psykiske. Jeg har fået fokus på afspænding, vejrtrækning og hjælp til at styre mine ptsd symtomer, så kroppen hurtiger slapper af, samt forbygge ptsd.

Det har givet mig mere ro, indre indsigt i at jeg skal slappen i mine muskler. Dette hjælper meget til at klare stressede situationer i min hverdag. Øvelserne har givet mig mindre smerte og en mere helheds fornemmelse af kroppen.

Marie er det mest hjerte varme menneske, med et sind det gør at man følger sig super godt tilpas allerede ved første besøg. Hun lytter og husker på ens problemstillinger. Hun yder alt i sig for at hjælpe. Hendes måde at formilde de enkelte øvelser er faktiske, så man nemt forstår dem og kan derfor arbejde med dem hjemme også.

Jeg vil til en hver tid anbefale Marie, for hun er medvirkende til at ens sind og krop for den bedste behandling så kroppen igen følges hel og afslappet.
Louise
Jeg ønskede hjælp til at blive bedre til at trække vejret ned i lungerne og ikke kun øverst bryst.

Havde haft en lang periode med stress på jobbet og det var gået i min astma og vejrtrækning.

Jeg er efter en periode med træning/øvelser med Marie blevet meget bedre til at trække vejret generelt og har fået ro på min vejrtrækning.

Marie har en god energi og er lyttende og anerkendende i sin tilgang til træning, samtidigt med at man bliver holdt ved ilden med sine øvelser. Alle burde lære at trække vejret.
Charlotte
Jeg har arbejdet sammen med Marie i forbindelse med en gammel skade i mit ribben der har varet i 6 år med op- og nedgang.

Det som jeg primært har fået hjælp af Marie til er, at arbejde med min vejrtrækning og på den måde mindste smerter der kan opstå når jeg trækker vejret. Derudover har hun hjulpet mig med at afhjælpe hovedpine.

Træningen har hjulpet mig meget, og jeg kan tydeligt mærke, at jeg har fået forbedret min vejrtrækning. Derudover, har jeg har fået nogle gode redskaber til, at afhjælpe smerter i både ribbenet og hovedpine.

Marie er meget behagelig at arbejde sammen med og er meget grundig. Hun lytter til én og hjælper med at finde øvelser der passer til ens behov og hverdag.
Helene
Evaluering af åndedrætstræning – Lærer har udspurgt HF-eleverne
Jeg spørger til selve åndedrætstræningen

Elev 1:
Meget ud af det. Øjenåbner. Åndedrætstræning var på en anden måde, det kan rykke noget. Andre metoder. God guidning, trin for trin. Træk vejret ud til siderne gav noget. Begyndt at praktisere det.

Elev 2:
Har brugt det siden med gavn og i forhold til eksamen. Det hjalp. Det sidder fast. Det fysiologiske gav god mening og at der blev fokuseret på det biologiske/videnskabelige, at følelser er forbundet med kroppen.

Elev 3:
Brugt det meget i pressede situationer, givet ro når man skal sove.

Elev 4:
God til at guide igennem det. Marie anerkender det som kommer og god til at forklare at det er ok, det der kommer. Behagelig person. God til at se alle. Jeg spørger til de voldsomme reaktioner efter meditationen

Elev 1:
Men det var ok, fordi hun forklarede hvorfor det skete, gjorde det til at holde til. At det ikke er farligt at føle noget. Det ubehagelige var at jeg ikke kunne stoppe det igen. Men jeg gav mig selv lov til at være i det, at være ked af det. Det tog et par dage

Elev 2:
Meget ubehageligt mens det stod på, bagefter havde jeg det mærkeligt og var hypet, det føltes som om alarmberedskabet/spændtheden blevet løsnet efter 12 år! Var glad og havde energi, hvor jeg normalt ikke har det. Fik det så godt. Det føles som om at noget i ryggen er blevet bedre. Første gang at jeg blev hjulpet igennem et angstanfald. Følte stor tryghed ved Marie, følte hun havde mig. At fortælle kroppen, at det er ok at man ryster når man har et anfald.

Elev 3:
Meget rar oplevelse, hårdt, dejligt at give slip. Trygge omgivelser. Godt med angststrategiredskaber og ord på hvad der foregår. At fortælle kroppen, at det er ok at man ryster når man har et anfald.

Elev 4:
Jeg var meget rolig bagefter, fik det bedre også om aften, var ikke i panik som før.

Alle eleverne:
Angsten for angsten forsvinder og vi får mere tro på, at man kan komme væk fra angst. 3 af eleverne vil gerne deltage på Maries åndedrætstræning fremover. Og alle bad mig hilse Marie og sige tak og de følte sig meget trygge og hjulpet.
Elever fra HF